nye sider

Jeg har opprettet to nye sider/arkfaner. En som heter 6 palpebilder og en som heter 7 epigynbilder.  Dette for å gjøre det enklere å lete etter match for identifisering av Linyphiidae. Og om man ikke finner perfekt match, kan det hende man finner noe som nesten ligner og på den måten finne rett slekt. Og med rett slekt kan man søke seg videre f.eks. på denne siden, eller denne. Sistnevnte link leder til LinyGen, hvor du kan scrolle deg frem til ønsket Linyphiidae-slekt på venstre side, markere og trykke submit. Lykke til med identifiseringen!

Reklamer

2 responses to this post.

 1. Posted by Berit Johansen on 27.07.11 at 9:21 pm

  Hei. Jeg og sønnene mine var på skogstur og kom over en edderkopp vi ikke har sett før. Vi er jo ikke så inne på dette med edderkopper og vi hadde dessverre ikke med kamera. Jeg har prøvd og søke på nettet etter noe som likner den vi så, men har ikke lykkes. Den er litt lik en Gnaphosa montana, female, men har mere taggete bein og så hadde den to hvite striper som gikk frem over hodet. Den var hårete på for og bak kropp. Begge kroppsdelene var nesten like store. Den var rundt1,5-2cm i kroppslengde. den var ikke redd av seg og gjorde ikke tegn til å stikke av da vi kom nær den. Kan du hjelpe oss med noen bilder eller linker til noen norske arter slik at vi kan finne ut hva vi så? Vi takker så mye på forhånd.
  Berit Johansen

  Svar

  • Hei Berit.

   Ikke så lett dette. 1,5-2,0 mm kroppslengde er stort. Regner med det er litt slingringsmonn her. Foreslår at du kikker på familien Zoridae og den mørke Zora nemoralis’n du finner der. Ellers kan det være en type ulveedderkopp (famlie Lycosidae), kanskje i Pardosa-slekten. Du får kikke litt og heller komme tilbake om du finner noe som ligner.

   Mvh. Magne.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: