Almquists «leg formula»

Almquists leg formula (beinformel).

For en del arter i Sven Almquists bøker Swedish Araneae, part 1 og 2, Supplement No. 62 og 63, oppgis ”leg formula” som en mulig bestemmelsesnøkkel. Formelen angis ved et tall, for eksempel 2143, der 2-tallet forteller at beinpar II er lengst, 1-tallet at beinpar I er nest lengst, 4-tallet at beinpar IV er tredje lengst, og 3-tallet at beinpar III er kortest.

Her finner du en oversikt over de familier, slekter og arter hvor beinformel er angitt i Supplement No. 62 og 63, samt sidehenvisning. Hensikten med en slik oversikt, er å lette arbeidet med å skulle sjekke ut hvilke arter innen den enkelte familie hvor beinformel er angitt. Istedenfor å gå gjennom teksten for hver art, kan man her raskt se om mulige forvekslingsarter har en angitt beinformel.

Reklamer

3 responses to this post.

 1. Herlig! Dette var nyttige saker.
  Fikk selv bruk for denne da en Drassodes cupreus-hann skulle identifiseres. Særlig inne Gnaphosaartene er denne nyttig siden det er mange forvekslingsarter.

  Flott arbeid!
  Dette hadde vært interessante saker å lagt inn på edderkoppkroken etterhvert også.

  Svar

  • Artig å høre at du finner oversikten nyttig. Tenker også at den er effektiv og kjekk å ha om man diskuterer ID på et nettforum. Vil du klippe og lime så vær så god 🙂

   Svar

 2. Hjertelig takk!
  Jeg setter deg som «tilrettelegger» av Almquist-lista med en link inn hit. Får ikke tid til det i kveld, men sier ifra når jeg har gjort det.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: